Home » Behandelingen » Angst

Angst voor de tandarts

In onze tandartsen & mondhygiënisten praktijk begrijpen we dat angst voor de tandarts een veelvoorkomend probleem. Het weerhoudt mensen ervan om de benodigde zorg te krijgen voor hun mondgezondheid. We zien echter ook dat het mogelijk is om een tandartservaring te bieden die vrij is van angst en stress. Daarom hebben we tandartsen in huis die zich specifiek richten op het omgaan met angst en dit als aandachtsgebied hebben.

Angst voor de tandarts

Waar komt angst voor de tandarts vandaan?

Angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben, waaronder angst voor pijn, eerdere negatieve ervaringen, verhalen, schaamte voor het gebit of gewoon de angst voor het onbekende. Onze tandartsen begrijpen deze zorgen en bieden een ondersteunende en geruststellende omgeving voor onze patiënten.

Hoe werken we met angstige patiënten?

Onze aanpak om angst te verminderen begint met begrip van de specifieke angsten en zorgen van elke patiënt. We nemen de tijd en moedigen open communicatie aan, waarbij patiënten worden aangemoedigd om hun zorgen te uiten en vragen te stellen over de behandelingen die ze nodig hebben. Door een sfeer van vertrouwen en begrip te creëren, kunnen we de angst van onze patiënten verminderen en hen helpen zich meer op hun gemak te voelen tijdens een bezoek aan de tandarts.

Comfort

Bovendien maken we gebruik van verschillende technieken en benaderingen om het comfort van onze patiënten te maximaliseren. Dit kan onder meer het gebruik van lokale verdoving voor pijnverlichting tijdens de behandeling zijn.

Informatie

We geloven ook dat het belangrijk is om onze patiënten te voorzien van informatie over mondgezondheid en tandheelkundige behandelingen. Door patiënten te informeren over wat ze kunnen verwachten tijdens een afspraak en hoe ze zelf voor hun mond kunnen zorgen, helpen we hen zich zelfverzekerder te voelen en meer controle te hebben over hun mondgezondheid en de tandheelkundige zorg.

Gezonde glimlach

In onze praktijk streven we ernaar een omgeving te creëren waarin angst voor de tandarts geen belemmering vormt voor het krijgen van de zorg die nodig is voor een gezonde glimlach. Met onze tandartsen die zich richten op angstbeheersing, kunnen onze patiënten zich op hun gemak voelen, wetende dat ze in goede handen zijn.

Maak ook als je angstig bent een afspraak met de tandarts, zodat je een goede mondgezondheid behoudt. Geef tijdens het maken van de afspraak aan dat je angstig bent en bespreek je zorgen eerst met de tandarts.

© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl