Home » Behandelingen

Overzicht van de behandelingen

De Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten biedt reguliere mondzorg in de regio Leiden en Oegstgeest. Je kan terecht voor alle tandheelkundige behandelingen: van periodieke controles, vullingen, kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen, implantaten tot esthetische tandheelkunde. Speciale aandacht hebben we voor kinderen.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan preventie en mondhygiëne. Immers, een goede mondgezondheid heeft invloed op de algehele gezondheid.

Angst

Wij begrijpen dat angst voor de tandarts een veelvoorkomend probleem is. Daarom hebben we tandartsen werken, die zich specifiek richten op angstige patiënten.

Lees verder

Ontzichtbare beugel

Beugels

Rechte tanden, dat willen we toch allemaal. Rechte tanden en kiezen dragen bij aan een goede mondgezondheid. Kauwen en bijten, het schoon houden van het gebit en praten en lachen gaan namelijk beter als de tanden en kiezen goed op elkaar aansluiten.

Lees verder

facings

Facings

Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van het gebit verfraaien.

Lees verder

Implantaat

Implantaten

Een implantaat kan je het beste zien als een soort kunstwortel. Het vervangt een afwezige tandwortel.

Lees verder

Kinderen

Het advies is om kinderen vanaf het doorbreken van het 1e tandje mee te nemen naar de tandarts. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, het vermindert de kans op gaatjes en andere tandheelkundige problemen en verkleint ook angst op latere leeftijd.

Lees verder

Kunstgebit

Kunstgebit en prothese

Door goede mondzorg kunnen tanden en kiezen goed en tot op oudere leeftijd worden behouden. Door verschillende oorzaken is dit soms niet mogelijk is. Een prothese of kunstgebit kan dan de oplossing zijn.

Lees verder

Brug

Kronen, inlays en bruggen

Kronen, inlays en bruggen zijn tandheelkundige restauraties, die worden gebruikt om beschadigde of ontbrekende tanden te herstellen.

Lees verder

Mondhygienist

Mondhygienist

De mondhygiënist speelt een essentiële rol bij het handhaven van een goede mondgezondheid en het voorkomen van tandheelkundige problemen.

Lees verder

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees

Als het tandvlees bloedt of gevoelig is tijdens het poetsen of na het gebruik van een rager, tandenstoker of bij aanraking kan dat een belangrijk signaal zijn dat het tandvlees ontstoken is.

Lees verder

Parodontitis

Parodontitis

Parodontitis is een aandoening waarbij het tandvlees en het omliggende weefsel ontstoken raken.

Lees verder

Controle

Periodieke tandarts controle

Periodieke controles bij de tandarts zijn van vitaal belang voor het behoud van een goede mondgezondheid en het voorkomen van ernstige tandheelkundige problemen.

Lees verder

Tanden bleken

Tanden bleken

Tanden wit maken met behulp van bleekmiddelen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd.

Lees verder

Tanden of kiezen trekken

Tanden of kiezen trekken

Een extractie is een tandheelkundige behandeling, waarbij een tand of kies wordt verwijderd (getrokken).

Lees verder

Tandenknarsen

Tandenknarsen en kaakklemmen

Tandknarsen is een aandoening waarbij iemand onbewust en vaak repetitief tanden en kiezen over elkaar heen schuift, slijpt of knarst. Dit gebeurt meestal tijdens de slaap

Lees verder

Vullingen

Vullingen

Een vulling in een tand of kies is een veelvoorkomende behandeling die wordt uitgevoerd om een beschadigde of aangetaste tand of kies te herstellen.

Lees verder

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een ontsteking moet worden behandeld om te voorkomen dat de tand of kies uiteindelijk verloren gaat. Het is daarom belangrijk dat het wortelkanaal van binnen wordt gereinigd en gevuld.

Lees verder

© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl