Home » Spoed

Spoed

Wanneer kunt u terecht met spoed?

Voor pijnklachten en andere acute klachten kun je dagelijks bij ons terecht tijdens onze reguliere openingstijden.  Je  maakt een afspraak  door contact met ons op te nemen via telefoon 071 – 517 16 28 of per mail: balie@leidsehouttandartsen.nl.

Buiten onze reguliere openingstijden kun je terecht bij de spoedtandarts voor spoedgevallen die werkelijk niet kunnen wachten tot de volgende dag, zoals een ongeval of een nabloeding. Wij werken hiervoor samen met de Tandartsspoedpraktijk.

Spoed

Voor wie?

De Tandartsspoedpraktijk is bedoeld voor mensen met klachten aan het gebit, die niet kunnen wachten tot een reguliere afspraak met de eigen tandarts.
U kunt bij spoedgevallen na 17.00 uur (op vrijdagmiddag na 16.30 uur), tijdens het weekend en op officiële feestdagen contact opnemen met de Tandartsspoedpraktijk. Deze geeft vervolgens na beoordeling van de klacht aan wanneer u terecht kunt voor tandheelkundige hulp.

De tandartsspoedpraktijk is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8602 (€0,90 per gesprek).

De Tandartsspoedpraktijk is gevestigd op:

Simon Smitweg 14
2353 GA, Leiderdorp
Website: tandartsspoedpraktijk.nl/leiden

Waar dien je rekening mee te houden?

BSN nummer en legitimatie

Wij verzoeken je altijd om je Burger Service Nummer (BSN), legitimatie, volledige adresgegevens en verzekeringsgegevens aan de spoedtandarts te overhandigen.

Kosten

De kosten voor een spoedbehandeling zijn hetzelfde als de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. In de avond, nacht, weekend en op feestdagen kunnen wettelijke toeslagen in rekening worden gebracht.

Patiëntendossier

De spoedtandarts heeft geen patiëntendossier en krijgt deze ook niet van je reguliere tandarts doorgestuurd. De spoedtandarts beperkt de behandeling tot het geven van eerste hulp. Hier wordt een behandelverslag van gemaakt. Dit verslag wordt, eventueel samen met de noodzakelijk gemaakt röntgenfoto’s, doorgestuurd naar onze praktijk. De vervolgbehandeling wordt daarna weer overgenomen door je reguliere tandarts.

Betaling

Na afloop van de behandeling dien je rekening te houden met betaling met pin of creditcard. Je ontvangt altijd een nota van de spoedtandarts. De nota kun je, als je aanvullend verzekerd bent, bij de zorgverzekeraar indienen. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen van je aanvullende verzekering.

Leidsehout tandartsen
Leidsehout tandartsen
Leidsehout tandartsen
Leidsehout tandartsen
Leidsehout tandartsen
© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl