Home » Over de praktijk » Team » Britt Zappeij
Britt Zappeij - tandarts

Over tandarts Britt Zappeij

Functie: tandarts
BIG: 09933611402

Als tandarts ben ik dagelijks bezig om de mondgezondheid van mijn patiënten te verbeteren. Dit houdt in dat er tijdens controles de mondgezondheid wordt geëvalueerd en in overeenstemming met de patiënt een behandelplan wordt opgesteld. Daarna voer ik de behandelingen uit, zoals het maken van vullingen, wortelkanaalbehandelingen, kroon-en brugwerk en facings.

Vragen aan Britt

Wat vind je het meest uitdagende aspect van je functie?

Het meest uitdagende aspect van mijn werk vind ik, om elke patiënt weer met een glimlach naar buiten te laten gaan. Ik streef ernaar patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen als ze bij mij in de stoel liggen. Veel mensen vinden het onaangenaam om naar de tandarts te gaan en ieder heeft zijn eigen reden hiervoor. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze de volgende keer met een iets prettiger gevoel naar de tandartspraktijk komen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd sport ik graag. Nadat ik 3 jaar geleden mijn topsportcarrière als basketbalster moest beëindigen, ben ik fanatiek gaan hardlopen. Ik loop nu 6 dagen per week hard en vind het erg leuk om langere afstanden te lopen. Mijn collega’s denken dan ook dat ik elk weekend wel een marathon loop. Al zijn dit er maar 1 of 2 per jaar.

Wat is je favoriete gerecht of keuken?

Mijn favoriete keuken is de Italiaanse keuken. Zo is de eigengemaakte ravioli van mijn ouders favoriet. Ik durf in een restaurant nooit ravioli te bestellen omdat er niks gaat boven de versie van mijn ouders. Zelf sta ik ook graag in de keuken. Onder het genot van een rood wijntje en muziek sta ik gerust een aantal uur te koken voor vrienden en familie.

© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl