Home » Over de praktijk » Team » Dina Leergaard
Tandartsassistente Dina Leergaard

Over tandartsassistent Dina Leergaard

Functie: Tandartsassistent

Mijn werkzaamheden zijn divers, zo assisteer aan de stoel en ondersteun ik, waar nodig, tandartsen door enkele taken over te nemen wanneer het kan. Ook de omloop, waarbij je alle collega’s ondersteun in hun werkzaamheden, behoort tot mijn takenpakket. En soms ben ik achter de balie te vinden. Ik ben mede aanspreekpunt voor stagiaires en ik onderhoud de check voor materialen, machines en bestellingen. Ook ben ik aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om preventie en veilig werken. Ik verdiep mij in protocollen en help om deze te vertalen naar werkbare checklijsten. Mijn werk is dynamisch en boeiend Ik vind het leuk om vooruit te denken en te anticiperen op de werkdruk.

Vragen aan Dina

Hoe ben je in de tandheelkunde terechtgekomen?

Ik heb jaren gewerkt als opleider in het ziekenhuis en daarvoor in diverse instellingen als verpleegkundige. Het assisterend beroep is mij eigen en ik vind het ontzettend fijn om met mensen samen te werken en om te helpen waar ik kan. Naast alle banen en opleidingen die ik gevolgd heb ben ik parttime werkzaam geweest als tandartsassistent. Uiteindelijk ben ik nu vier dagen in de week werkzaam in een zeer dynamisch en gezellig team.

Wat vind je het meest uitdagende aspect van je functie?

 Mijn doel of uitdaging is om de flow van de dag te waarborgen, samen met collega’s en patiënten. Soms kan het druk zijn en zetten we alle zeilen bij om binnen de tijd alle werkzaamheden te kunnen doen. Mijn werkdag is geslaagd als ons team iedereen heeft kunnen helpen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Dat is Noorwegen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

 Mijn twee honden uitlaten, vakantie, skiën en zingen.

Wat is je favoriete gerecht of keuken?

 Italiaans.

Hoe vaak poets je per dag je tanden?

zoals het hoort… :)

Welke drie woorden beschrijven jou het best en waarom?

 Positief, gezellig en humoristisch.

© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl