Home » Behandelingen » Kinderen » 7 redenen waarom het belangrijk is met kinderen naar de tandarts te gaan

7 redenen waarom het belangrijk is met kinderen naar de tandarts te gaan

1. Voorkomen van tandbederf

Tandbederf is een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Door regelmatig tanden te poetsen, stoken of ragen en fluoridebehandelingen te krijgen, kunnen kinderen de vorming van cariës (gaatjes) voorkomen.

2. Behoud van melktanden

Melktanden zijn belangrijk voor het kauwen, spreken en het juist uitlijnen van blijvende tanden. Preventieve mondzorg helpt bij het behoud van melktanden totdat ze vanzelf uitvallen.

Kinderen en de tandarts
Kinderen en de tandarts

3. Voorkomen van pijn en ongemak

Tandbederf kan leiden tot pijnlijke tanden en tandvleesinfecties, wat het welzijn van een kind negatief kan beïnvloeden. Preventieve zorg helpt bij het voorkomen van deze ongemakken.

4. Bevordering van goede mondhygiëne

Door kinderen op jonge leeftijd de juiste mondverzorgingsgewoonten aan te leren, worden ze zich bewust van het belang van een goede mondhygiëne voor hun hele leven.

5. Kostenbesparing op de lange termijn

Preventieve mondzorg kan dure en pijnlijke tandheelkundige ingrepen voorkomen. Het voorkomen van tandbederf en andere mondproblemen bij kinderen kan op de lange termijn kosten besparen.

6. Positieve invloed op algemene gezondheid

Er is een verband aangetoond tussen mondgezondheid en algemene gezondheid. Slechte mondgezondheid kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Door preventieve mondzorg te bevorderen, kunnen kinderen een goede basis leggen voor hun algehele welzijn.

Kinderen en de tandarts
Kinderen en de tandarts

7. Educatieve waarde

Tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten kunnen kinderen en ouders informeren over de juiste mondverzorging en voeding om hun mondgezondheid te optimaliseren

© 2024 Leidse Hout Tandartsen & Mondhygiënisten | fotografie: Studio309 | realisatie site: Webmonnik.nl